CEPAT DAPATKAN PROMOSI

RAMADHAN PROMOTION FREE SHIPPING

ORDER SEKARANG LIMITED TIME OFFER

Beli premium gift box PERCUMA Gold Name Tag Famous Amos 25g Sejadah Muka Tasbih Kristal Quran2u Kad Ucapan Penghantaran

Sale!
sarahfarhanah
sarahfarhanah@sarahfarhanah
Read More
Al-quran dah selamat sampai. Laju naww servis. Keep it up seller. Order 26, seller post 27, 1hb selamat sampai. Al-quran cantik sangat. Travel friendly, worth to buy ✨
ika_kaka
ika_kaka@ika_kaka
Read More
Alhamdulillah..safely arrived.. harga pon berpatutan.. xmudah utk dapat kat kedai2 biasa harga yg mcmni... Sangat2 berbaloi.. kualiti pon sangat2 perfect setanding dengan harga Al Quran yg dijual di pasaran luar.. recommend seller... Sangat2 berbaloi... πŸ˜‰πŸ₯°πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ‘πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“πŸ’“
 malaabk93
malaabk93@ malaabk93
Read More
Hadiah utk kawan..tq seller buat kata2 yg i request & print ❀️ cam tu😊..terbaik!!recommended!!
novianti2996
novianti2996@novianti2996
Read More
Barang dah sampai semalam. servis pun ok sangat. seller pun baik sangat siap call tanya pasal tag nama. Al quran pun cantik sangat. Alhamdulillah terima kasih sellerπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
nurjumaliah91
nurjumaliah91@nurjumaliah91
Read More
Packaging semua cantik. Mula2 buka plastik, teruja tengok. MashaAllah Cantiknya... Lepas tu tengok bahagian bawah dan atas. Terus rasa sedih. Nampak macam terkopek/tertanggal. Cuba lap bahagian tu guna tisu basah. Oh.. rupanya habuk2 kotak je. Terkejut den. Btw. Alquran ni cantik sangat. Tq seller.
 puterisandara
puterisandara@ puterisandara
Read More
Keadaan Quran dan zip cover amat cantik. Amat memuaskan. Terima kasih penjual. Tempoh hantar pon cepat. πŸ₯°πŸ₯°πŸ₯°πŸ₯°
haris_hah
haris_hah@haris_hah
Read More
Alhamdullilllah dh smpyπŸ‘ Cantik sangat al quran ni kemas balutan smua dlm keadaan elok ade tagging,siap blh ltk nama lg hadiah utk my parents hopefully mereka sukaπŸ’• thank you seller✨✨✨✨✨
Previous
Next
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Muhammad Rasul Terakhir

RM80.00

SIAPAKAH YANG PERLU MEMBACA BUKU INI

Khas buat mereka yang ingin mengenali dan mencintai Baginda Rasulullah SAW. Bersedialah untuk membaca setiap detik kehidupan Baginda, merasai keperitan yang Baginda lalui agar Islam sampai kepada kita umatnya. Semoga rasa cinta itu terbit dan mekar dalam diri kita sekali gus tergolong dalam kalangan yang menerima syafaat Baginda SAW.

Out of stock

Out of stock

SINOPSIS

Sebuah Naskhah yang akan membawa pembaca ke zaman yang bermula sebelum kelahiran Baginda Rasulullah SAW. Sebelum kelahiran Rasulullah SAW, masyarakat dunia menganuti pelbagai agama sebagai pegangan hidup mereka. Agama-agama seperti Nasrani, Yahudi, Majusi, Wathani, Al-Sabiah dan lain-lain telah menjadi pegangan kehidupan masyarakat dunia. Namun agama tauhid yang dibawa oleh Nabi Ibrahim a.s iaitu agama Hanafiah masih diamalkan sebahagian bangsa Arab. Sejarah mencatatkan jarak kewafatan Nabi Ibrahim a.s dengan kelahiran Rasul terakhir ialah 20 kurun.

Seterusnya, pembaca akan dibawa pada saat kelahiran Baginda Rasulullah SAW, zaman kanak-kanak, remaja, dewasa hingga Baginda diangkat sebagai Rasul utusan terakhir. Seorang yang dipandang tinggi dalam kalangan kaumnya. Baginda terkenal dengan akhlak-akhlak terpuji, pekerti-pekerti mulia dan sifat-sifat yang disenangi. Baginda sentiasa memuliakan jiran, mengasihi anak yatim dan fakir miskin, tinggi kesabaran, benar percakapan, lemah lembut pergaulan, pemurah, menjaga maruah diri, menepati janji, amanah dan sangat bertanggungjawab hingga mereka menggelar

Baginda sebagai ‘al-Amin’. Detik-detik awal 13 tahun menyampaikan risalah Islam di kota Mekah, mengenali sahabat-sahabat yang membenarkan setiap kata-kata Baginda walu dicerca dan diseksa. Penerimaan masyarakat Mekah terhadap Baginda ketika itu berubah daripada yang dipercayai kepada pendusta. Menyampaikan amanah sebagai RAsul terakhir diteruskan dengan berhijrah ke kota Madinah, 10 tahun Baginda menegakkan kalimah Allah di bumi itu. Setiap detik diceritakan dengan lebih terperinci agar menjadi tatapan umat yang ingin mengenali dan mencintai Baginda.

SIAPAKAH YANG PERLU MEMBACA BUKU INI

Khas buat mereka yang ingin mengenali dan mencintai Baginda Rasulullah SAW. Bersedialah untuk membaca setiap detik kehidupan Baginda, merasai keperitan yang Baginda lalui agar Islam sampai kepada kita umatnya. Semoga rasa cinta itu terbit dan mekar dalam diri kita sekali gus tergolong dalam kalangan yang menerima syafaat Baginda SAW.

Weight 1 kg
Dimensions 10 × 10 × 10 mm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Muhammad Rasul Terakhir”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Product

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top